Nakşbendî-Hâlidîliğin Bir Kolu Olarak Haznevilik
Nakşbendî-Hâlidîliğin Bir Kolu Olarak Haznevilik
Nakşbendî-Hâlidîliğin Bir Kolu Olarak Haznevilik

Nakşbendî-Hâlidîliğin Bir Kolu Olarak Haznevilik

İndirim Oranı : %30 İndirim
KDV Dahil : ₺440,00
İndirimli : ₺308,00
KDV Dahil : ₺308,00
Barkod : 9786057387295

 

Yazarı            : Ahmez Az

Çevirmen       : 

Sayfa Sayısı  : 423

Çilt Tipi          : Karton Kapak

İç Kağıt         : Kitap Kağıtı

Boyut            : 13,5,x 21

Elinizdeki eser, Osmanlı’nın son döneminde Suriye’nin kuzeydoğusundaki Cezire bölgesinde, Nakşbendî-Hâlidîliğin Nehrî-Nurşîn kolunun bir devamı olarak ortaya çıkan Haznevîliği incelemektedir. 

Seyr u sülûkünü tamamladıktan sonra Fransız işgali altındaki memleketi Suriye’ye dönen Ahmed el-Haznevî (v. 1950), bölgede dinî hayatı yeniden ihya ederek halkın ilmî, kültürel ve sosyal hayatlarına katkıda bulunduğundan o muhitte tarikat kurucusu olarak telakki edilmiştir. Hatta Nakşbendiyye tarikatı bölgede kendisine nispetle “Hazneviyye” diye anılır olmuştur. Ahmed el-Haznevî, farklı çevrelerden ciddi muhalefetle karşılaşmasına rağmen, bu muhalefet tarikatın geniş bir alanda yayılmasına mâni olamamıştır.

 

Nakşbendîliğin, Hazneviyye kolunun teşekkülüne kadarki tarihî süreciyle girizgâh yapan bu çalışmanın birinci bölümünde tarikatın kurucusu Ahmed el-Haznevî başta olmak üzere bu silsileden gelen Hazneviyye şeyhlerinin hayatları, eserleri, halifeleri, müridleri, fikirleri ve tasavvufî görüşleri incelenmiştir. Bu kısımda Hazneviyye medresesinde yetişen sûfîlerin toplum üzerindeki etkilerine de temas edilmiştir. İkinci bölümde ise Hazneviyye’de tasavvufî eğitim, âdâb ve erkân ele alınmış, Haznevîlik genel olarak değerlendirilmeye çalışılmıştır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR